Öböl program

A Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár Balatonfűzfő által az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program „Építő közösségek” 3. ütem – A) közművelődési intézmények a kreatív iparral kapcsolatos alapkompetenciák fejlesztését elősegítő új tanulási formák szolgálatában” című, TÁMOP-3.2.3/A-11/1 kódszámú pályázati felhívás keretében megvalósítandó, az „Öböl program” avagy a fiatalok kompetencia-fejlesztése a kreatív ipar kihívásai jegyében Balatonfűzfőn című, TÁMOP-3.2.3/A-11/1-2012-0018 azonosító számon regisztrált, 2012.03.14. napon befogadott pályázatot nyújtott be, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2012.08.22. kelt támogató levél szerint 20.514.544 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesített.

A választott kreatív ágak képzésének rendszere:

  1. Elektronikus sajtó területén média képzés (2 képzés) – középiskolások számára főbb célok: az elektronikus újságírás szakmai alapjainak továbbadása, kritikai gondolkodás kialakítása a sajtóval szemben (értő újságolvasás, televíziózás, rádiózás)
  2. Fotós képzés (2 képzés) – általános iskolásoknak egy csoport, középiskolásoknak egy csoport főbb célok: fotózási technikák elsajátítása, egyéni látásmód kialakítása, a célcsoport látókörének szélesítése
  3. Előadó-művészet, drámajáték (3 képzés) – általános iskolások számára főbb célok: a képzelőerő fejlesztése, problémakörök élményszerű feltárása a cél.

Projektmenedzsment:

Gróf Tibor projekt menedzser

Somogyi Csabáné projekt asszisztens

Báder Zoltán pénzügyi vezető

Nyisztor Adrienn esélyegyenlőségi munkatárs

További információ:

Gróf Tibor
igazgató

Levélcím: Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár Balatonfűzfő

8184 Balatonfűzfő, Bugyogó-forrás utca 12.

Telefon/fax: 06 88 / 451 – 056

Mobil: 06 20 / 924 – 3038

E-mail: muvkpfuzfo@mkkfuzfo.hu; konyvtar.fuzfo@upcmail.hu

Honlapok:

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL TANÍTÁSI ÓRÁN KÍVÜLI OKTATÁST SZERVEZETT A MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR BALATONFŰZFŐN.

 A balatonfűzfői Művelődési Központ és Könyvtár 20.51 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Széchenyi 2020 program keretében. A pályázat a közművelődési intézmények által szervezett, elsősorban alapkompetenciák fejlesztését elősegítő, új tanulási formáit támogatta. A másfél évig tartó képzéseken közel száz helyi általános és középiskolás tanuló vett részt. 

 A projekt keretén belül 3 témakörben, előadó művészet, fotográfia és elektronikus sajtó területén képezték szakemberek a jelentkező helyi általános és középiskolás fiatalokat. Az eladóművészek 3 kurzusban megismerkedtek a színjátszás alapelemeivel, s a kurzusokat egy-egy teltházas színi előadással zárták. Redler Mariann oktató rendezésében színpadra varázsolták Tündér Lala, Pinokkió és A rút kiskacsa történetét. A fotósok Pászti György vezetésével szintén elsajátították a fotózás alapelemeit. Történeti áttekintést kaptak a kezdetektől a legmodernebb digitális technikákig, tanfolyamukat kiállítással és egy fotókönyv kiadásával zárták. Az elektronikus sajtó két csoportja, felhasználva a projekt keretén belül vásárolt nagy értékű tárgyi eszközöket, szintén a műfaj alapismereteivel foglalkozott, de a tanulás mellett jutott idő kirándulásra is. Bati János oktató vezetésével a veszprémi Regina TV-ben, illetve a Magyar Televízió székházában tett látogatásuk örök élményt nyújtott mindnyájuk számára.

A projekt 2014. december 31-én zárult le.

Tovább információ kérhető:

Gróf Tibor igazgató

Elérhetőség: 88/451-056 ; muvkpfuzfo@mkkfuzfo.hu

A kiadvány innen letölthető