Előadó-művészet

A projekt azonosító száma: TÁMOP-3.2.3/A-11/1-2012-0018
A kedvezményezett neve: Művelődési központ és Könyvtár Balatonfűzfő
Feladatellátási hely: Művelődési Központ és Könyvtár Balatonfűzfő

Témavezető: Redler Mariann

“…tudnotok kell valamit, amit nem lesz egyszerű megértenetek. Az emberek is tündérek. Tündérek, de – fiatal tündérek. Még csak egymás nyelvét értik, vadak a szokásaik, olykor egymást is bántják, csúfolják, megverik, sőt, olyan is van, hogy megölik. De majd megszelídülnek. Repülni géppel már tudnak, űrben kalandoznak, tűzzel fűtenek, orvosságokat találnak ki, mindenféle készülékekkel távolra beszélnek, s bár csak néhány évtizedet élnek, és abban is akad sok bánat, csalódás, nemes célokért szó nélkül odaadják az életüket. Ha nem gondolkodnak, rossz tündérek. Ha gondolkodnak, jók.”

Célunk életképes, kiegyensúlyozott, művelt, empatikus, toleráns, gyors döntéshozatalra képes, tetteiért felelősséget érző, minőségi, értékes életet élő, munkájára igényes, lojális, stressz tűrő, nyitott, kooperatív, egészséges érzelemvilággal rendelkező mai, modern emberek nevelése alkalmazott színházi módszerekkel, akik tisztelik, ápolják lakóhelyük hagyományait, s továbbadják azt, vagyis a kamaszgyerekek segítése alkalmazott, közösségi színházi módszerekkel, hogy megtalálják helyüket a világban, helyüket a felnőttek között.

A gyermek játszik. A színpadon lévő játék empatikussá, toleránssá, érzékennyé tesz, hozzásegít önmagunk és mások viselkedésének megértéséhez, szituációk, konfliktusok megoldásához, önbizalmunk növeléséhez, reális önértékelésünkhöz. Miközben szerepekbe bújtat, fejleszti kreativitásunkat, egész személyiségünket. Improvizációra, kooperációra késztet.

A mottó nem véletlen, a Tündér Lala előadására készülünk, s közben ismereteket szerzünk a színházról, a színjátszásról, megismerjük a régi helyi népszínműveket, illetve követjük a balatonfűzfői színjátszó hagyományokat.